Voetbal

Del Bosque hoopt dat Spanje in komende duels effectiever is

Bondscoach Vicente Del Bosque van Spanje was maandag ondanks een gebrek aan stootkracht behoorlijk te spreken over het optreden van zijn ploeg tegen Tsjechië. Spanje won dankzij een late treffer van Gerard Piqué met 1-0.

"Het belangrijkste is dat we hebben gewonnen. We hebben drie punten en we hadden de wedstrijd volledig onder controle", aldus de 65-jarige bondscoach.

Het leek er lang op dat Spanje in de eerste wedstrijd direct tegen puntenverlies aan zou lopen, tot Piqué vlak voor tijd raak kopte. Daarvoor had Spanje al enkele grote kansen laten liggen.

"Hopelijk wordt het geen probleem", erkende Del Bosque. "Qua spel was het helemaal niet verkeerd. Iedereen wil meer scoren, maar het was niet slecht."

Volgens de Spaanse coach put zijn team vertrouwen uit de zege. "Uiteraard zijn we optimistischer gestemd dan wanneer we zouden hebben verloren."

Vrijdag speelt de regerend Europees kampioen tegen Turkije, dat zich na het verlies tegen Kroatië (1-0) eigenlijk geen puntenverlies meer mag veroorloven.

Tip de redactie