Voetbal

Poolse doelman Szczesny twijfelgeval voor duel met Duitsland

Polen moet het donderdag in de topper tegen Duitsland mogelijk zonder Wojciech Szczesny stellen. De doelman kampt met een kneuzing in zijn linkerdijbeen.

De 26-jarige keeper van AS Roma liep de blessure zondag op tijdens het duel met Noord-Ierland (1-0). Hij kwam hard in aanraking met tegenstander Kyle Lafferty.

Teamarts Jacek Jaroszewski vertelde maandag dat Szczesny nog veel pijn heeft. Hij schat de kans op 50 procent dat de doelman het duel met Duitsland haalt.

Mocht Szczesny niet tijdig fit zijn, dan wordt zijn plek onder de lat ingenomen door Lukasz Fabianski of Artur Boruc.

Duitsland en Polen wonnen allebei hun eerste duel op het EK. De Duitsers klopten zondag Oekraïne met 2-0. 

Hennessey

Wayne Hennessey verwacht dat hij donderdag het doel van Wales kan verdedigen tijdens het beladen duel met Engeland op het EK. 

De keeper van Crystal Palace miste zaterdag het eerste groepsduel met Slowakije vanwege een rugblessure. Wales won die wedstrijd met 2-1. Danny Ward stond toen op doel.

"Binnen 24 uur ben ik helemaal fit", zei Hennessey maandag. "Ik weet wat er aan de hand is. Ik had in maart dezelfde klachten in de aanloop naar een duel met Liverpool."

Engeland jaagt tegen Wales op de eerste zege. De ploeg van bondscoach Roy Hodgson liep in de slotfase van het duel met Rusland puntenverlies op (1-1).

Tip de redactie