Voetbal

Kuipers fluit EK-duel Duitsland tegen Polen

De UEFA heeft maandag Björn Kuipers aangesteld als arbiter voor het EK-duel donderdag tussen Duitsland en Polen in het Stade de France in Parijs.

Het wordt de eerste wedstrijd van de Nederlander op dit EK. Hij was wel al vierde official maandag bij de openingswedstrijd tussen Frankrijk en Roemenië (2-1). Ook die wedstrijd werd in het Stade de France gespeeld.

De wedstrijd tussen Duitsland en Polen begint donderdag om 21.00 uur. Beide landen wonnen zondag hun eerste wedstrijd in groep C. Duitsland was met 2-0 te sterk voor Oekraïne en Polen versloeg Noord-Ierland met 1-0.

De 43-jarige Kuipers wordt donderdag geholpen door zijn zijn vaste assistenten Sander van Roekel en Erwin Zeinstra.

Derde EK-wedstrijd

Duitsland tegen Polen wordt het derde EK-duel ooit van Kuipers. Hij leidde eerder de wedstrijden Ierland-Kroatië en Oekraïne-Frankrijk op het EK van 2012 in Polen en Oekraïne. Kuipers moest destijds, net als Oranje, na de groepsfase naar huis.

Niet eerder was een Nederlandse scheidsrechter actief op twee verschillende EK-eindrondes.

Charles Corver was in 1980 de eerste Nederlandse arbiter op het EK, gevolgd door Jan Keizer (1984), Bep Thomas (1988), John Blankenstein (1992), Mario van der Ende (1996), Dick Jol (2000), Pieter Vink (2008) en Kuipers in 2012.

Lees meer over:
Tip de redactie