Voetbal

FIFA-voorzitter Infantino wil meer salaris

FIFA-voorzitter Gianni Infantino is ontevreden over zijn salaris, zo blijkt uit een opname die zondag door een Zwitserse krant werd vrijgegeven.

De Zwitserse krant Tagesanzeiger maakte een geluidsopname van een vergadering van de wereldvoetbalbond openbaar. Daarop is te horen dat Infantino ontevreden is over het hem voorgestelde salaris.

Het gaat om een bestuursvergadering van 12 mei in Mexico. "Ik heb het aanbod niet geaccepteerd, omdat het beledigend was. Mijn voorganger heeft vorig jaar 3,6 miljoen euro verdiend. Het aanbod voor mij was minder dan de helft daarvan", zegt Infantino tijdens die vergadering.

Afgelopen week meldde de krant Frankfurter Allgemeine al dat er bij de FIFA een document met tal van beschuldigingen tegen Infantino ligt.

Privéjets

Daarbij zou het onder meer gaan om vluchten met privéjets en voorkeursbehandeling bij het aannemen van personeel. De FIFA heeft zich tot dusverre niet over de publicatie uitgelaten.

Wat het personeelsbeleid betreft zijn er vraagtekens rond de benoeming van oud-voetballer Luis Figo in een commissie en de manier waarop Fatma Samoura zonder enige screening tot secretaris-generaal is benoemd.

Begin deze maand meldde Die Welt al dat Infantino FIFA-medewerkers opdracht zou hebben gegeven om geluidopnames van een besloten bestuursvergadering in Mexico-Stad te vernietigen, iets wat tegen de regels is. Die opnames kwamen zondag dus online.

De 46-jarige Infantino werd in februari verkozen tot voorzitter. De Zwitser is de opvolger van Sepp Blatter, die veelvuldig in opspraak raakte vanwege corruptie en geschorst is door de Ethische Commissie van de FIFA.

Lees meer over:
Tip de redactie