Voetbal

Deschamps opgelucht na krappe winst 'nerveus' Frankrijk

Bondscoach Didier Deschamps was vrijdag opgelucht nadat hij er met Frankrijk in was geslaagd om de openingswedstrijd van het EK met 2-1 te winnen van Roemenië.

Een prachtige treffer van Dimitri Payet (2-1) in de slotfase zorgde voor vreugde in het Stade de France in Parijs. "Een openingswedstrijd spelen is nooit makkelijk, maar uiteindelijk zijn we wel beloond", vond Deschamps.

De 47-jarige keuzeheer merkte dat de druk groot was op zijn elftal. In de tweede helft probeerde hij de wedstrijd naar zijn hand te zetten door onder meer sterspelers Paul Pogba en Antoine Griezmann te wisselen.

"We hadden wat moeite om onze draai te vinden. Het was zeker niet makkelijk", erkende Deschamps. "We waren ook best nerveus. Het is heel belangrijk om de eerste wedstrijd te winnen en dat hebben we gelukkig gedaan.''

Frankrijk gaat door de zege vanzelfsprekend aan de leiding in groep A. Zaterdag komen Albanië en Zwitserland, de andere landen in de poule, om 15.00 uur in actie.

Payet

Vlak voor tijd kreeg Payet, de maker van het winnende doelpunt, vrijdag een publiekswissel van Deschamps. De speler van West Ham United verliet zichtbaar geëmotioneerd het veld.

"Dat ik hier vanavond sta en een doelpunt maak, is het resultaat van heel hard werken en veel opofferingen", zei de 29-jarige Payet. Hij botste eerder dit jaar nog met Deschamps.

"Aan het begin van het seizoen had ik nooit gedacht dat ik hier zou staan. Er stond heel wat druk op ons en deze wedstrijd bracht veel emoties met zich mee, maar ik heb genoten op het veld."

Woensdag staat voor 'Les Bleus' het tweede groepsduel op het programma. Dan is Albanië om 21.00 uur de tegenstander.

Tip de redactie