Voetbal

Beschuldigde De Gea blijft bij Spaanse ploeg en schakelt advocaten in

David de Gea laat het er niet bij zitten nadat hij vrijdag werd genoemd in een Spaanse zedenzaak. De Spaanse doelman, die op het punt staat te beginnen aan het EK, schakelt zijn advocaten in en blijft gewoon bij de nationale ploeg.

De doelman van Manchester United werd eerder op de dag volgens de Spaanse krant Eldiaro door een beschermde getuige beschuldigd van verkrachting en geweldpleging.

"Dat is een leugen", zei De Gea over de beschuldigingen. Hij zou zich vier jaar geleden schuldig hebben gemaakt aan het misdrijf. "Ik heb geen idee waar dit verhaal vandaan komt."

Het gerucht ging dat bondscoach Vicente Del Bosque de 25-jarige keeper om die reden naar huis had gestuurd. De Gea nam daar zelf op een persconferentie krachtig afstand van.

"Dit geeft me alleen maar nog meer kracht", zei hij getergd. "Ik kijk ernaar uit om het veld op te gaan en te trainen. Ik laat deze zaak over aan mijn advocaten." Hij sloot daarna aan bij zijn ploeggenoten op het trainingsveld.

Video: Doelman noemt verhalen over zedenzaak een leugen

'Zeer geloofwaardig'

Ook De Gea's voormalige teamgenoot Iker Muniain van Athletic Bilbao en Isco van Real Madrid zouden hier bij betrokken zijn geweest. De Spaanse politie noemt de getuigenis "zeer geloofwaardig."

De vrouwelijke getuige deed haar beweringen in de grote zaak in Spanje tegen Ignacio Fernandez Allende, die onder meer wordt beschuldigd van seksuele uitbuiting, witwassen en betrokkenheid bij prostitutie en kinderporno.

Volgens de getuige werd ze op een door De Gea georganiseerde avond in een hotel in Madrid met geweld gedwongen tot seksuele handelingen. Hier was haar door Fernandez Allende een grote som geld voor beloofd, maar die kreeg ze uiteindelijk niet, aldus de getuige.

Spanje speelt de eerste wedstrijd op maandag tegen Tsjechië. Het duel begint om 15.00 uur.

Lees meer over:
Tip de redactie