De nieuwe FIFA-baas Gianni Infantino blijft onder vuur liggen. Volgens de Duitse krant Frankfurter Allgemeine ligt er bij de wereldvoetbalbond een document met tal van beschuldigingen tegen de Zwitser. 

Daarbij zou het onder meer gaan om vluchten met privéjets en voorkeursbehandeling bij het aannemen van personeel. De FIFA heeft zich tot dusverre niet over de publicatie uitgelaten.

Begin deze maand meldde Die Welt al dat Infantino FIFA-medewerkers opdracht zou hebben gegeven om geluidopnames van een besloten bestuursvergadering in Mexico-Stad te vernietigen, iets wat tegen de regels is. 

Het zou hem mogelijk op een schorsing komen te staan. Bij de nieuwe beschuldigingen gaat het om bezoeken per privéjet aan de toekomstige WK-landen Rusland en Qatar. Wie de kosten - tussen de één en anderhalve ton - voor zijn rekening heeft genomen, is niet bekend.

Wat het personeelsbeleid betreft zijn er vraagtekens rond de benoeming van oud-voetballer Luis Figo in een commissie en de manier waarop Fatma Samoura zonder enige screening tot secretaris-generaal is benoemd.