Voetbal

'Stam aan de slag als hoofdtrainer bij Reading'

Jaap Stam is de nieuwe trainer van Reading, dat uitkomt op het tweede niveau in Engeland, het Championship. 

De 43-jarige Stam tekent voor twee seizoenen, meldt De Telegraaf.

Stam was het afgelopen seizoen assistent-trainer van Jong Ajax. De 67-voudig international heeft ervaring in Engeland. Hij speelde tussen 1998 en 2001 tachtig wedstrijden voor Manchester United. 

Stam volgt Brian McDermott op als manager bij Reading, die eind mei werd ontslagen. Reading eindigde het afgelopen seizoen als zeventiende. De Kampenaar treft bij Reading de Nederlandse technisch directeur Brian Tevreden.

Met Jong Ajax eindigde Stam afgelopen seizoen als negende in de Jupiler League. Hij stopte bij de Amsterdammers omdat hij naar eigen zeggen toe was aan een nieuwe uitdaging. 

Sterke competitie

Het Engelse Championship geldt als de sterkste competitie onder het hoogste niveau ter wereld, waarin veel geld omgaat. Clubs als Aston Villa, Newcastle United, Leeds United en Nottingham Forrest spelen komend seizoen in de competitie.

Stam speelde tijdens zijn loopbaan voor PEC Zwolle, SC Cambuur, Willem II, PSV, Manchester United, Lazio Roma, AC Milan en Ajax en kwam op het WK van 1998 en de EK's van 2000 en 2004 in actie voor Oranje.

Lees meer over:
Tip de redactie