Voetbal

Smalling dankbaar voor periode onder Van Gaal bij United

Verdediger Chris Smalling is dankbaar dat hij met trainer Louis van Gaal heeft mogen werken bij Manchester Untied.

De 26-jarige Engelsman, die in de komende weken met zijn land actief is op het EK in Frankrijk, prijst de kwaliteiten van de coach die onlangs werd opgevolgd door José Mourinho.

"Ondanks onze pieken en dalen waren we als ploeg heel solide. We hebben niet veel tegentreffers hoeven incasseren", aldus Smalling tegen de BBC.

Volgens de Engels international is dat de verdienste van Van Gaal. "Dat heeft Van Gaal er bij ons echt ingekregen. In voorgaande seizoenen kregen we veel meer tegendoelpunten."

Indruk

Smalling was in de voorbije twee seizoenen onder de 64-jarige Van Gaal vooral onder de indruk van de tactische kennis van de oud-trainer van onder meer Ajax, FC Barcelona, AZ en Bayern München.

"Louis weet op tactisch gebied heel goed wat hij doet. Hij heeft ons van voren naar achter continu gewezen op waar we moesten lopen en hoe we moesten spelen. Dat heeft me erg geholpen."

Voor Smalling en Engeland begint het EK zaterdag met een wedstrijd tegen Rusland. Wales en Slowakije zijn de andere tegenstanders in groep B.

Tip de redactie