Colombia heeft dinsdag (lokale tijd) ook haar tweede duel van de Copa America gewonnen. In Pasadena werd Paraguay met 2-1 verslagen en daarmee is het elftal van trainer José Pékerman door naar de kwartfinale.

De overwinning kwam tot stand dankzij doelpunten voor de pauze van Carlos Bacca (AC Milan) op aangeven van James Rodriguez (Real Madrid) en Rodriguez zelf. 

Víctor Ayala deed halverwege de tweede helft met een fraai afstandschot nog iets terug voor Paraguay, maar dat bleek onvoldoende om een verlies af te wenden. 

Bij Colombia speelde PSV-rechtsback Santiago Arias de hele wedstrijd, net als AZ-middvenvelder Celso Ortiz bij de tegenstander.

Colombia blijft met twee gewonnen duels en zes punten aan kop van Groep A en speelt de laatste wedstrijd in de groep zaterdag tegen Costa Rica. De Colombianen moeten minimaal een punt pakken om als groepshoofd naar de kwartfinale te gaan.

Verenigde Staten

Gastland Verenigde Staten won het andere duel in Groep A met ruime cijfers van datzelfde Costa Rica: 4-0.

Clint Dempsey opende al vroeg de score in Chicago. In de negende  minuut schoot de aanvaller van Seattle Sounders een penalty raak. 

Voor rust kwam de VS op een riante voorsprong. Jermaine Jones en Bobby Wood scoren in de 37e en 42e minuut. Graham Zusi maakt in de 87e minuut de laatste treffer. Daar stelden de Costa Ricanen weinig tegenover. Bryan Ruiz was het gehele duel aanvoerder van zijn ploeg, maar kon geen stempel drukken.

Brazilië

De Verenigde Staten staan dankzij de overwinning tweede in Groep A en speelt het laatste duel zaterdag tegen Paraguay, een duel waarvan de winnaar doorgaat naar de kwartfinale van het toernooi. Mits Colombia niet verliest van Costa Rica hebben de Amerikanen genoeg aan een gelijkspel.

De beste twee van Groep A treffen in de volgende ronde de beste twee ploegen van Groep B, waarin Peru momenteel aan kop gaat en Brazilië de tweede plaats in neemt. Bij de huidige stand zou Colombia dus Brazilië treffen en de VS Peru.

Brazilië speelt woensdag het tweede groepsduel (lokale tijd) in Orlando tegen Haiti. Peru neemt het in Phoenix op tegen Ecuador.