PSV heeft bij FC Twente geïnformeerd naar de vraagprijs van Hakim Ziyech. De landskampioen zou op korte termijn in gesprek willen met de Marokkaanse spelmaker.

In de strijd om de 23-jarige Ziyech heeft PSV echter te maken met flinke concurrentie, weet Voetbal International. De middenvelder zou zich ook kunnen verheugen in de belangstelling van Borussia Dortmund, Hertha BSC, Middlesbrough, Galatasaray en Fenerbahçe.

Het eventuele aantrekken van de linkspoot is voor PSV ook afhankelijk van de situatie rond Marco van Ginkel. De middenvelder werd het afgelopen halfjaar gehuurd van Chelsea, maar de Eindhovenaren zouden de Oranje-international graag definitief overnemen van de 'Blues'.

Voor FC Twente is de verkoop van sterspeler Ziyech noodzakelijk. De geboren Flevolander vertegenwoordigt een aanzienlijk bedrag en een verkoop zou financieel zeer welkom zijn voor de geplaagde Tukkers.

Ziyech, die de Marokkaanse ploeg vorige week nog aan een oefenzege op Congo hielp, maakte in de zomer van 2014 de overstap van sc Heerenveen naar FC Twente en zinspeelde al meermaals op een vertrek uit de Grolsch Veste.

Vertrek

Tegenover de mogelijke komst van Ziyech staat voor PSV wel het verwachte vertrek van Jetro Willems en Luciano Narsingh. De Brabantse club gaat ervan uit dat zowel de linksback als rechtsbuiten een vertrek prefereert boven het verlengen van hun medio 2017 aflopende verbintenissen in het Philips Stadion.

Trainer Phillip Cocu kan volgend seizoen wellicht ook niet meer beschikken over Jeffrey Bruma. De verdediger voerde al gesprekken met Internazionale en ook VfL Wolfsburg meldde zich al officieel voor de 24-jarige Rotterdammer.