Voetbal

Spanje blameert zich tegen Georgië in uitzwaaiduel voor EK

​Spanje heeft de voorbereiding op het EK afgesloten met een blamerende nederlaag. Voor eigen publiek ging de ploeg van bondscoach Vicente del Bosque met 1-0 onderuit tegen Georgië.

Tornike Okriashvili velde vijf minuten voor rust het vonnis over de regerend Europees kampioen in het Coliseum Alfonso Perez van Getafe.

Spanje had in de aanloop naar de titelstrijd in Frankrijk eerder nog afgerekend met Bosnië-Herzegovina (3-1) en Zuid-Korea (6-1). Georgië was de laatste weken niet opgewassen tegen EK-gangers Slowakije (3-1) en Roemenië (5-1).

Del Bosque had dit keer onder de lat een basisplaats ingeruimd voor David de Gea. Het is nog niet bekend of de Manchester United-doelman of recordinternational Iker Casillas maandag de voorkeur krijgt tegen Tsjechië. Voorin koos de keuzeheer voor Lucas Vazquez, Nolito en Aritz Aduriz.

Spanje was weliswaar veruit de betere ploeg en had met afstand het meeste balbezit in Getafe, maar voor het Georgische doel ontbrak de scherpte bij 'La Roja'.

Bij Georgië liet de Slowaak Vladimir Weiss twee Vitesse-spelers beginnen. Guram Kashia en Valeri Qazaishvili stonden allebei aan de aftrap, terwijl Giorgi Chanturia (ex-Vitesse) op de bank begon.

Tip de redactie