Voetbal

Clublegende Totti gaat definitief nog één seizoen door bij AS Roma

Francesco Totti plakt er nog één seizoen aan vast bij AS Roma. De 39-jarige aanvaller heeft dinsdag zijn handtekening gezet onder een contract tot medio 2017.

Daarmee komt er nog geen einde van de lange carrière van Totti. De aanvoerder, die in maart 1993 in het eerste elftal debuteerde, begint komende zomer aan zijn 25e seizoen in dienst van de Romeinen.

"Ik wilde dit contract heel graag", toont de oud-international zich opgelucht op de website van Roma. "Hiermee heb ik mijn droom definitief gerealiseerd. Ik heb mijn loopbaan altijd af willen sluiten zonder ooit in een ander shirt dan dat van Roma gespeeld te hebben."

Totti, die in september zijn veertigste verjaardag viert, kwam afgelopen seizoen mede door onenigheid met trainer Luciano Spalletti slechts vijftien keer in actie voor Roma. Met 758 wedstrijden 304 doelpunten heeft de aanvaller twee records in handen bij de 'Giallorossi'.

"Niemand speelde meer duels en kwam vaker tot scoren voor deze club dan Francesco Totti en wij zijn blij dat hij nog een jaar doorgaat", aldus voorzitter Jim Pallotta. "Hij heeft dit contract verdiend en we hopen dat zijn laatste seizoen als speler een nieuwe succesperiode inluidt voor Roma."

Wereldkampioen

Met de Romeinen kroonde Totti zich één keer tot landskampioen, in 2001. Daarnaast legde hij beslag op twee Italiaanse bekers (2007 en 2008), twee Italiaanse Supercups (2001 en 2007) en de Gouden Schoen als Europees topscorer van het jaar (2007).

In 2006 werd Totti wereldkampioen met Italië door in de finale na penalty's te winnen van Frankrijk. In totaal kwam de aanvaller tot 58 interlands en negen doelpunten voor de 'Azzurri'.

Lees meer over:
Tip de redactie