Voetbal

Argentinië wint zonder Messi van Chili in Copa America

Argentinië is goed begonnen aan de Copa America. In groep D won het land van titelverdediger Chili. In Santa Clara in de Verenigde Staten werd het 2-1 voor de Argentijnen.

Argentinië begon met Nicolás Gaitán in plaats van Messi, die last heeft van een rugblessure die hij ruim een week geleden opliep tijdens het gewonnen oefenduel met Honduras (1-0). 

Bondscoach Gerardo Martino rekent erop dat hij vrijdag tegen Panama wel een beroep kan doen op Messi. ''Met hem zijn we nog veel beter.''

Alle doelpunten vielen in de tweede helft. Angel Di Maria opende de score met een schot langs keeper Claudio Bravo in de 51e minuut.

Acht minuten later schoot Ever Banega de 2-0 binnen. Doelman Bravo was kansloos doordat de bal werd aangeraakt door zijn eigen verdediger.

Romero

In de 93e minuut deed Chili nog iets terug door een doelpunt van José Fuenzalida. Sergio Romero kwam bij een vrije trap slecht uit zijn goal en de verdediger van Chili kon de bal eenvoudig inkoppen. Spannend werd het niet meer, direct na de goal floot de scheidsrechter af.

"We hebben het de afgelopen jaren goed gedaan, maar niets gewonnen. Misschien valt op dit toernooi eindelijk alles op zijn plaats", zei Di Maria, die zijn treffer opdroeg aan zijn overleden oma. Argentinië verloor in 2014 de WK-finale tegen Duitsland en vorig jaar de eindstrijd van de Copa América tegen Chili.

De laatste grote prijs van de tweevoudig wereldkampioen dateert van 23 jaar geleden, toen de Argentijnen de 'Copa' wonnen.

Panama

De andere wedstrijd in groep D, tussen Panama en Bolivia, eindigde ook in 2-1. De Panamezen kwamen in Orlando in de elfde minuut op voorsprong door een doelpunt van Pérez.

In de tweede helft werd het nog gelijk door een doelpunt van Arce, maar door een tweede doelpunt van Pérez in de 87e minuut pakt Panama de zege. Het Centraal-Amerikaanse land staat in de poule nu op een gedeelde eerste plaats met Argentinië.

Vrijdag spelen Argentinië en Panama tegen elkaar. De winnaar van het onderlinge duel in Chicago is zo goed als zeker van een plek in de kwartfinales.

Tip de redactie