Voetbal

Oud-clubarts Carneiro weigert schikking met Chelsea

Voormalig teamarts Eva Carneiro heeft maandag een schikkingsvoorstel van Chelsea geweigerd. Ze weigerde een aanbod om af te zien van een rechtszaak.

De 42-jarige dokter uit Gibraltar kreeg van de Londense club omgerekend 1,5 miljoen euro aangeboden. Carneiro veegde het voorstel van tafel en meldde zich maandag bij het tribunaal dat een oordeel moet vellen in de zaak.

Carneiro botste in augustus vorig jaar met José Mourinho, de toenmalige trainer van Chelsea. Carneiro rende tijdens de wedstrijd tegen Swansea City zonder toestemming van de Portugees het veld in voor een blessurebehandeling van Eden Hazard.

Mourinho was daar zo boos over, dat hij haar uitschold en zelfs verbande van de bank. Na het incident moest de arts bij de wedstrijden en trainingen van de Engelse topclub wegblijven. Eind september gingen Chelsea en Carneiro definitief uit elkaar. 

Uitgescholden

Carneiro is naar de arbeidsrechter gestapt, omdat Chelsea niets zou hebben gedaan om haar te helpen. De arts heeft ook Mourinho aangeklaagd. De Portugees, die later deze week moet opdraven als getuige, zou haar hebben uitgescholden en seksistische opmerkingen hebben gemaakt.

Via zijn advocaten bekende de nieuwe trainer van Manchester United dat hij 'filha de puta' (hoerendochter) had geroepen naar Carneiro. Volgens Mourinho roept hij dat wel vaker, ook naar zijn spelers.

De behandeling van de zaak gaat naar verwachting zo'n tien dagen duren.

Lees meer over:
Tip de redactie