Voetbal

Vitesse ziet in Fraser mogelijke opvolger trainer Maas

Vitesse ziet in Henk Fraser een belangrijke kandidaat om komend seizoen hoofdtrainer te worden in Arnhem. Fräsers huidige club ADO Den Haag bevestigt toestemming te hebben gegeven voor een gesprek.

Fraser staat ook positief tegenover een overstap naar de club de in het afgelopen seizoen twee plaatsen (negende) boven ADO eindigde. 

"Vitesse zou voor mij weer een stapje zijn als trainer", laat de oefenmeester aan FOX Sports weten. "Ik weet dat ik in Arnhem op een lijstje sta."

Interim-directeur Mattijs Manders bevestigt aan het AD dat Vitesse heeft gevraagd "of ze met Henk een kopje koffie mochten drinken." "Dat staat vrij", voegde Manders toe. 

Contract

De 49-jarige Fraser heeft een contract tot medio 2017 bij ADO, dus mocht het tot een overstap komen zal Vitesse vermoedelijk een afkoopsom moeten betalen. 

Vitesse is op zoek naar een nieuwe trainer, nadat het besloot om niet verder te gaan met Rob Maas. Maas nam afgelopen seizoen op interim-basis het stokje over van Peter Bosz, die in januari naar Maccabi Tel Aviv vertrok.

Lees meer over:
Tip de redactie