Voetbal

Janssen verwacht geen transfer naar Ajax of PSV door transfersom

Vincent Janssen verwacht niet dat hij deze zomer naar een topclub in Nederland vertrekt. De spits van AZ vindt de stap naar het buitenland logischer, omdat de Alkmaarders waarschijnlijk vijftien miljoen euro voor hem vragen.

"Inmiddels kun je wel zeggen dat de Nederlandse top om financiële reden is uitgesloten", stelt Janssen maandag in de Telegraaf. "Om de transfersom, niet vanwege mijn salaris."

De 21-jarige Janssen,, die nog tot medio 2019 onder contract staat bij AZ, sprak de afgelopen week bij Oranje ook met bondscoach Danny Blind over zijn toekomst. "Hij adviseerde me een tussenstap in Nederland", vertelt Janssen.

De kans is groot dat Ajax op zoek moet naar een nieuwe centrumspits, omdat Arek Milik eerder liet doorschemeren er op te rekenen volgend seizoen niet meer in Amsterdam te spelen. Janssen kan een opvolger zijn, maar de kans dat de Amsterdammers de vraagprijs voor Janssen willen neertellen is klein. Ajax wil geen hoge bedragen meer neertellen voor nieuwe spelers.

Open voor gesprek

"Als de top in Nederland wel bereid is dat te betalen, dan sta ik zeker open voor een gesprek", laat Janssen weten. "Maar of het nu het binnen- of het buitenland wordt, AZ weet dat ik een stap wil maken." 

"En ik weet dat er clubs geïnteresseerd zijn", vervolgt de spits. "Je moet aan AZ vragen welke clubs zich officieel hebben gemeld, maar het is er een aantal."

Onder de geïnteresseerde clubs zou onder meer verliezend Champions League-finalist Atletico Madrid zijn.

Lees meer over:
Tip de redactie