FIFA-president Gianni Infantino heeft zondag in een interview met twee Zwitserse kranten hard teruggeslagen naar zijn critici, die hem de laatste weken onder meer hebben aangepakt over zijn salarisonderhandelingen.

"Mijn vijanden willen doen geloven dat ik hebzuchtig ben", aldus Infantino, die drie maanden geleden werd verkozen tot de nieuwe baas van de wereldvoetbalbond, tegen het Franstalige Le Matin en het Duitstalige Sonntagszeitung.

"Maar ik heb niks gestolen. En alles wat ik in mijn leven heb verdiend, is het gevolg van hard werken. Ik ben niet geboren met een zilveren lepel in de mond."

Vorige maand lekte via Zwitserse media uit dat de 46-jarige Infantino een aanbieding die voorziet in een jaarsalaris van twee miljoen dollar (1,77 miljoen euro) heeft geweigerd omdat hij geen bonussen zou krijgen.

Theater

Het geschil over het salaris zou zelfs een van de redenen zijn van het opstappen van Domenico Scala, die als hoofd van de hervormingscommissie fungeerde.

Scala heeft de laatste weken in de media enkele keren uitgehaald naar Infantino, ook omdat hij vindt dat door nieuwe regels de onafhankelijke ethische commissie van de FIFA beïnvloed kan worden door het bestuur van de bond.

"Dat is allemaal theater", zegt de Zwitser over de uitspraken van Scala. "Dit is kinderachtig gedrag dat thuishoort op de speelplaats. Ik wil er geen aandacht meer aan besteden."

Salaris

Infantino, die bij zijn benoeming als FIFA-voorzitter beloofde dat hij meer transparant zou zijn dan zijn voorganger Sepp Blatter, stelt dat zijn jaarsalaris minder zal zijn dan 2 miljoen euro.

"Er wordt nu nog onderhandeld over mijn salaris en dit is niet de plek om de details bekend te maken."

"Maar zodra ik getekend heb, zal ik jullie met plezier alle details van mijn contract laten zien en dan zullen jullie zien dat het bedrag lager is dan de 2 miljoen euro die in de media genoemd wordt."

Schorsing

De Duitse krant Die Welt berichtte eerder deze week dat Infantino een schorsing van negentig dagen boven het hoofd zou hangen wegens het vernietigen van opnames van een vergadering.

De ethische commissie van de FIFA liet in een reactie weten dat er geen formele procedure gaande is tegen Infantino. De zogeheten onderzoekskamer van deze commissie wilde niet zeggen of er wel onderzoek wordt gedaan.

"Helaas hebben wij een illegale kopie van de opname in onze administratie aangetroffen'', aldus Infantino zondag. "Ik kan verzekeren dat het origineel in goede handen is en beschikbaar is voor de betrokken autoriteiten.'' Infantino sloot niet uit dat hij mogelijk juridische stappen neemt wegens illegaal gebruik.