Voetbal

'Koeman bereikt persoonlijk akkoord met Everton'

Ronald Koeman heeft vrijdag een persoonlijk akkoord bereikt met Everton. De club uit Liverpool moet er nog wel uitkomen met Southampton, de huidige club van de Nederlandse coach.

Volgens het AD hoopt Everton de 53-jarige Koeman dit weekend nog te presenteren. De oud-trainer van onder meer Ajax, PSV en Feyenoord heeft nog een contract tot medio 2017 bij Southampton.

Rob Jansen, sinds kort zaakwaarnemer van Koeman, zou donderdag uitgebreid gesproken hebben met de leiding van Everton. De Zaandammer wil ook zijn broer Erwin, momenteel al zijn assistent bij Southampton, meenemen naar de nummer elf van de Premier League van dit seizoen.

Een overstap zou een vertrek betekenen bij Southampton, waar hij al sinds 2014 actief is. Everton zou een afkoopsom van bijna vier miljoen euro willen betalen aan Southampton. 

Grootaandeelhouder Farhad Moshiri van Everton zou Koeman een transferbudget van naar verluidt 200 miljoen euro in het vooruitzicht hebben gesteld.

Martinez

Everton is op zoek naar een nieuwe trainer sinds het vorige maand Roberto Martinez ontsloeg. De Spanjaard werkte drie jaar voor de 'Toffees' en kwam in zijn laatste seizoen niet verder dan de elfde plaats in de Premier League.

De 53-jarige Koeman haalde in het afgelopen Premier League-seizoen voor de tweede keer op rij Europees voetbal met Southampton, dat als zesde eindigde.

Lees meer over:
Tip de redactie