Voetbal

Kalezic bereikt akkoord met club uit Saudi-Arabië

Darije Kalezic heeft na zijn vertrek bij Roda JC snel een nieuwe club gevonden. Al-Taawon uit Saudi-Arabië wordt de nieuwe werkgever van de trainer.

De Bosnische trainer tekent een contract voor één jaar met een optie voor nog een jaar, zo maakte Al Taawon donderdagmiddag bekend.

De club uit Saudi-Arabië eindigde afgelopen seizoen als vierde in de competitie en mag daardoor deelnemen aan de Aziatische Champions League.

Kalezic, die via zijn management in contact kwam met Al Taawon, denkt veel te gaan hebben aan zijn ervaringen in Nederland. "De club voetbalt op de Nederlandse manier, aanvallend en met drie spitsen", reageerde hij bij de bekendmaking van het nieuws. 

Eerder op donderdag werd bekend dat Kalezic en Roda JC een overeenkomst hebben bereikt over de beëindiging van zijn contract bij de Limburgers. De 46-jarige trainer werd in mei al op non-actief gezet na stevige kritiek op technisch directeur Ton Caanen.

Roda JC is samen met Vitesse de enige club in de Eredivisie die nog op zoek is naar een nieuwe trainer voor volgend seizoen.

Lees meer over:
Tip de redactie