Voetbal

Franse bond legt beschuldigingen Benzema naast zich neer

Noël Le Graët, de voorzitter van de Franse voetbalbond FFF, ontkent dat Karim Benzema om racistische redenen niet is opgenomen in de Franse EK-selectie.

"De FFF accepteert iedereen, onafhankelijk van afkomst of religie", aldus Le Graët tegen een grote groep Franse journalisten.

De bondsvoorzitter reageerde op een interview van Benzema in de Spaanse krant Marca, waarin de aanvaller van Real Madrid beweerde dat bondscoach Didier Deschamps "heeft toegegeven aan het racistische deel van Frankrijk" door hem niet op te nemen in de EK-selectie.

De spits is normaal gesproken een vaste waarde in de nationale ploeg, maar is al maanden verwikkeld in een afpersingszaak met collega-international Mathieu Valbuena en daardoor sinds december niet meer opgeroepen.

"Karim heeft zichzelf wat laten gaan met zijn uitspraken in de krant", zei Le Graët. "Ik had liever gezien dat hij wat aardiger was geweest tegen zijn vrienden die in voorbereiding zijn op het EK en het daar goed willen doen."

Afgesloten

De FFF-preses benadrukte dat Benzema niet voor het leven geschorst is voor de Franse ploeg.

"Na het EK zien we weer verder. Ik mag hem nog steeds graag, dat is niet veranderd door een artikel in de krant. Ik heb daar vooral uitgehaald dat hij houdt van het Franse elftal en wil terugkeren in het team."

Le Graët zei dat het de laatste keer was dat hij zou reageren op deze kwestie. "Deze affaire is nu volledig afgesloten voor mij. Ik zou graag zien dat we erover ophouden."

Frankrijk speelt op 10 juni de openingswedstrijd van het EK tegen Roemenië.

Tip de redactie