Voetbal

Geblesseerde Kaka haakt bij Brazilië af voor Copa America

Kaka kan door een blessure niet meedoen aan de Copa America. De 34-jarige middenvelder werd twee weken geleden door de Braziliaanse bondscoach Dunga opgeroepen, maar moet zich alsnog terugtrekken.

Paulo Henrique Ganso van Sao Paulo is als vervanger voor Kaka opgeroepen, zo meldt de Braziliaanse bond.

Kaka heeft een spierblessure die woensdag bij een scan aan het licht kwam. Hij zal naar verwachting ongeveer drie weken nodig hebben om te herstellen.

De oud-speler van Real Madrid en AC Milan, die nu speelt voor het Amerikaanse Orlando City, verving op zijn beurt Bayern München-aanvaller Douglas Costa, die vanwege een dijblessure moest afzeggen voor het toernooi.

In totaal zijn nu vijf spelers door blessureleed bij de Brazilianen weggevallen, waaronder ook Rafinha van Barcelona. Hij werd vervangen door Lucas Moura van Paris Saint-Germain.

FC Barcelona-aanvaller Neymar zit niet bij de selectie omdat hij in augustus met Brazilië in actie komt op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Groep B

De Copa America, die vanwege het honderdjarig bestaan in de Verenigde Staten wordt gespeeld, begint op 3 juni. Een dag later staat de eerste wedstrijd van Brazilië op het programma.

Ecuador is dan de tegenstander. Haïti en Peru zijn de andere opponenten in groep B.

Tip de redactie