Voetbal

Willem II neemt afscheid van acht spelers

Willem II neemt afscheid van acht spelers die beschikken over een aflopend contract bij de club. Onder anderen Frank van der Struijk moet na in totaal 7,5 seizoenen vertrekken uit Tilburg.

Ook Robert Braber, Nick van der Velden, Nicky Kuiper, Terell Ondaan, Lesly de Sa, Adam Nemec en Rochdi Achenteh keren niet terug bij de ploeg van de nieuwe trainer Erwin van de Looi, zo meldt de Eredivisieclub woensdag.

Van der Struijk speelde van het achttal het langst voor Willem II. De 31-jarige verdediger doorliep de jeugdopleiding bij de Brabanders en kwam vanaf 2003 in drie verschillende periodes in totaal 156 competitieduels in actie voor de 'Tricolores'.

Tussen 2008 en 2014 stond de voormalig jeugdinternational onder contract bij Vitesse.

De Sa (23) heeft in Slovan Bratislava al een nieuwe club gevonden voor komend seizoen.

Nemec (30) is opgenomen in de EK-selectie van Slowakije, maar mislukte in zijn enige seizoen voor Willem II. De spits wist geen enkel doelpunt te maken in tien duels.

Huurlingen

De huurlingen Andy Kawaya (Anderlecht), Guus Hupperts (AZ) en Lucas Andersen (Ajax) keren voorlopig terug naar de club waar ze onder contract staan.

Willem II praat nog met Robbie Haemhouts, David Meul en Anouar Kali over een nieuw contract.

In totaal hebben de Tilburgers, die zich via de play-offs handhaafden in de Eredivisie, nu elf spelers onder contract staan.

Tip de redactie