Voetbal

Van der Gaag volgt Groenendijk op als trainer van Excelsior

Excelsior heeft woensdag Mitchell van der Gaag aangesteld als de nieuwe trainer. De 44-jarige coach komt over van FC Eindhoven en is de opvolger van Alfons Groenendijk.

Van der Gaag tekent voor twee seizoenen bij Excelsior, zo melden de Kralingers op de site van de club.

De oud-speler van onder meer PSV, Sparta en FC Utrecht was één seizoen actief als trainer van FC Eindhoven. Met de Brabanders eindigde hij afgelopen seizoen als vierde in de Jupiler League en werd hij in de tweede ronde van play-offs om promotie/degradatie uitgeschakeld door NAC Breda.

Excelsior handhaafde zich afgelopen seizoen door een vijftiende plaats rechtstreeks in de Eredivisie, maar toch besloot Groenendijk na één jaar te stoppen als trainer. De 51-jarige coach zei na een "zwaar seizoen" toe te zijn aan een nieuwe uitdaging.

Mooi stap

"Ik ben heel blij dat het nu rond is", reageert Van der Gaag. "Dit is voor mij een mooie stap. Als club is Excelsior te vergelijken met FC Eindhoven, maar in Rotterdam is alles net wat groter en verder."

"Er zijn inderdaad veel spelers vertrokken bij Excelsior. Het was een ploeg die naar elkaar gegroeid was en Excelsior op de kaart heeft gezet. Aan de andere kant hebben andere jongens kunnen zien dat Excelsior een mooie club is, een prima stap om nog verder te komen en jezelf te ontwikkelen."

"Er ligt een uitdaging om goede spelers aan te trekken en een nieuwe ploeg neer te zetten. Daar heb je tijd voor nodig, maar die is er niet. Het wordt dus de komende tijd een kwestie van keihard werken."

Portugal

Van der Gaag speelde aan het eind van zijn actieve loopbaan jarenlang voor Maritimo Funchal in Portugal, waar zijn familie nog steeds woont. Hij begon zijn carrière als trainer ook bij Maritimo en werd vervolgens hoofdcoach van Belenenses.

Eind 2013 legde Van der Gaag zijn functie bij die club uit Lissabon neer vanwege hartproblemen. Een halfjaar later werd de voormalig verdediger gezond verklaard, waarna hij trainer werd van Ermis Aradippou op Cyprus.

Van der Gaag begint zijn werkzaamheden bij zijn nieuwe club met de eerste training op 25 juni.

Roda JC en Vitesse zijn nu de enige Eredivisieclubs die nog op zoek zijn naar een nieuwe trainer voor volgend seizoen.

Tip de redactie