Voetbal

Milik hekelt 'gebrek aan vertrouwen' van De Boer bij Ajax

Arek Milik neemt het Frank de Boer kwalijk dat hij als spits bij Ajax nooit het volledige vertrouwen kreeg. "Voor een spits is het vertrouwen van de coach broodnodig."

"Bij Ajax wist ik nooit waar ik aan toe was", blikt de Pool in gesprek met De Telegraaf terug op zijn tijd onder De Boer.

Hoewel Milik zeker in de tweede seizoenshelft van het afgelopen seizoen nadrukkelijk zijn stempel drukte op het spel van de Amsterdammers, bleef zijn positie ter discussie staan. 

"Zelfs toen ik in de laatste tien wedstrijden twaalf keer scoorde, wist ik niet of ik het volgende duel van de eerste tot de laatste minuut zou spelen."

Boos

In de laatste wedstrijd tegen De Graafschap verspeelde Ajax de titel aan PSV. Milik werd in dat duel vroegtijdig gewisseld door De Boer. Een grote fout, vindt de Pool. "Ik ben een aanvaller en De Boer had me moeten laten staan. Zelfs als ik slecht speel, kan ik scoren. Ik had dit seizoen niet voor niks al 21 doelpunten gemaakt."

"Na de wissel wilde ik gelijk naar de kleedkamer, maar ik kon mijn ploeggenoten niet in de steek laten", blikt Milik terug. "Waarom koos hij voor Mike van der Hoorn en Anwar El Ghazi? Dat zijn geen spitsen. Ik had echt het idee dat ik mijn ploeg kon helpen."

"Of het ook was gelukt, weet ik niet. Maar in mijn hoofd maakte ik wel honderd keer de winnende treffer", zegt de spits. "Juist bij 0-0 of 1-1, als ik niet goed speel, krijg ik iets over me dat ik een wedstrijd moet beslissen. Dan ben ik op mijn best."

Het duurde even voor Milik over de bizarre apotheose heen was. "Het kampioenschap mislopen was verbijsterend. Na een week pijn lijden op vakantie kon ik me gelukkig op een nieuw doel focussen: het EK."

Aantal aanbiedingen

De linkspoot durft nog niet te zeggen of hij ook komend seizoen in de Arena te bewonderen is. "Ik ben nog speler van Ajax, maar heb een aantal aanbiedingen."

"Pas na het EK wil ik samen met de club een keuze maken. Ik zal in elk geval een gesprek moeten voeren met Peter Bosz. De Boer heb ik niet meer gesproken, alleen een hand gegeven."

Milik komt woensdagavond naar verwachting in actie als Polen oefent tegen het Nederlands elftal. Het duel in Gdansk begint om 20.45 uur en is live te zien op NU.nl.

Lees meer over:
Tip de redactie