Van der Vaart zou terugkeer naar Ajax 'heel mooi vinden'

Rafael van der Vaart (33) ziet een terugkeer naar Ajax deze zomer wel zitten. De bij Real Betis op een zijspoor geraakte middenvelder denkt nog drie tot vier jaar mee te kunnen. "Ik zou het heel mooi vinden."

Van der Vaart laat aan Voetbal International weten zichzelf nog als een "jonge hond" te zien. "Mijn carrière is zeker nog niet over", stelt hij. "Ik ben topfit en heb er nog zoveel zin in."

"Zolang ik kan ga ik door", zegt de 109-voudig international. "Ik ken de verhalen dat ik vaak geblesseerd ben en niet fit zou zijn. Maar dat is niet zo. Ik had aan het begin van het afgelopen seizoen bij Real Betis een enkelblessure, maar was daarna fit en heb alles meegetraind. Ik speelde alleen niet, geen idee waarom."

Van der Vaart was al eerder in beeld voor een terugkeer naar Ajax, maar de onlangs vertrokken Frank de Boer zag vooral een rol als spits voor de Heemskerker. Dat zag Van der Vaart niet zitten.

Wellicht dat de nieuwe trainer Peter Bosz wel interesse heeft. "Geen idee of een transfer naar Ajax nu weer gaat spelen. Als je liefhebber bent, wil je voetballen. Ik sta overal voor open", zegt de linkspoot, die ook voor een club op een lager niveau zijn neus niet zou ophalen. "Zolang ik maar kan blijven voetballen."

Tip de redactie