Dinsdag 4 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Daley Blind

Daley Blind laat oefenduels met Polen en Oostenrijk schieten

Daley Blind reist niet met Oranje naar Gdansk voor de oefeninterland tegen Polen van woensdag en komt zaterdag ook niet in actie tegen Oostenrijk in Wenen.
Door NU.nl

De verdediger annex middenvelder heeft te veel last van een kuitblessure die hij op 21 mei opliep in de finale van de FA Cup, waarin hij met Manchester United te sterk was voor Crystal Palace.

Er is door bondscoach Danny Blind geen vervanger opgeroepen. De selectie van het Nederlands elftal bestaat daardoor nog uit 22 man.

Het duel met Polen in de Energa Arena begint woensdagavond om 20.45 uur. De wedstrijd tegen Oostenrijk staat zaterdag om 20.30 uur op het programma in het Ernst Happel Stadion.

Vrijdag werd er in Dublin met 1-1 gelijkgespeeld tegen Ierland. Ook toen deed Daley Blind niet mee. De drie oefenpartners nemen in tegenstelling tot Oranje deel aan het EK in Frankrijk.

Ontevreden

Bondscoach Blind liet maandag nog eens weten dat het optreden van het Nederlands elftal in Ierland hem niet kon bekoren.

"Het is niet zo dat ik negen andere spelers ga opstellen", blikte hij vooruit op het duel met Polen. "Maar het zou zo maar kunnen dat er vier andere basisspelers op het veld staan."

Scheidsrechter Miroslav Zelinka leidt woensdag de interland van Nederland tegen Polen. De 35-jarige Tsjech floot nog nooit eerder een duel van Oranje.


Lees meer over:

OranjeDaley Blind

Aanbevolen artikelen