Marcus Rashford blijft tot medio 2020 verbonden aan Manchester United. De 18-jarige spits zette maandag zijn handtekening onder een nieuwe verbintenis. 

Manchester United heeft een optie om de verbintenis met Rashford met nog een vijfde jaar te verlengen, zo meldt de club op de website.

Rashford, afkomstig uit de eigen opleiding van United, is verheugd over zijn contractverlenging: "Ik ben altijd al een Manchester United-fan geweest, dus spelen in het eerste elftal is een droom die is uitgekomen."

"Ik ben dankbaar voor de kans om me de komende jaren te verbeteren bij de grootste club ter wereld."

Debuut

Louis van Gaal liet de jonge Engelsman op 25 februari 2016 debuteren bij Manchester United. De spits had met twee doelpunten een belangrijk aandeel in de 5-1 zege op FC Midtjylland in de knock-outfase van de Europa League. Drie dagen later herhaalde hij dat kunststukje in zijn Premier League-debuut tegen Arsenal (3-2 zege).

Vrijdagavond luisterde Rashford zijn interlanddebuut nog op met een doelpunt in de 2-1 oefenzege van Engeland tegen Australië.

Met acht goals in achttien optredens voor United in het afgelopen seizoen mag Rashford hopen op een plek in de definitieve EK-selectie van Engeland. 

Borthwick-Jackson

Ook rechtsback Cameron Borthwick-Jackson (19), een andere debutant dit seizoen onder Van Gaal, verlengde zijn contract maandag tot medio 2020 bij United.