Bart Vriends verlaat Go Ahead Eagles voor Sparta Rotterdam. De transfervrije verdediger heeft overeenstemming bereikt over een tweejarig contract bij de Rotterdammers.

De 25-jarige Vriends promoveerde met de club uit Deventer naar de Eredivisie, maar geeft de voorkeur aan een avontuur bij de andere promovendus Sparta.

"Ik ben blij met de stap die ik heb gemaakt", verklaart Vriends zondag. "Ik heb een mooie tijd gehad bij Go Ahead Eagles. We hebben fantastisch gepresteerd in de play-offs en ik ben blij dat ook zij komend seizoen in de Eredivisie uitkomen. Op die manier kan ik met een tevreden gevoel afscheid nemen van de club."

"De wedstrijd die ik hier vorig seizoen speelde op Het Kasteel heeft indruk op mij gemaakt", legt Vriends uit. "Het publiek is trouw en fanatiek, de club heeft een prachtige historie en de plannen van de club spreken mij aan. Ik kan dus zeggen dat ik al met plezier vooruitkijk naar het nieuwe seizoen in de Eredivisie."

FC Utrecht

In de winterstop van het seizoen 2012/2013 nam Go Ahead Eagles de verdediger in eerste instantie op huurbasis over van FC Utrecht. In de Adelaarshorst groeide hij vervolgens uit tot aanvoerder.

Go Ahead wilde het contract van Vriends dan ook verlengen, maar de verdediger gaf de voorkeur aan een transfervrij vertrek.