Lassana Diarra moet zijn voormalig werkgever Lokomotiv Moskou een bedrag van 10 miljoen euro betalen. De Fransman hoorde zaterdag dat hij vergeefs tegen zijn straf in beroep is gegaan bij het internationaal sporttribunaal CAS.

De 31-jarige Diarra werd door de FIFA bestraft omdat hij in 2014 weigerde te trainen voor zijn club Lokomotiv Moskou nadat hij ruzie kreeg met toenmalig hoofdcoach Leonid Kuchuk.

De Russische club zou het salaris van de middenvelder hebben verlaagd en daarop besloot Diarra niet meer in actie te komen voor Lokomotiv Moskou. De huidige speler van Olympique Marseille ontbond eenzijdig zijn contract en vertrok uit Rusland.

Lokomotiv Moskou was het daar niet mee eens en stapte naar de FIFA. De club kreeg zaterdag dus ook gelijk van het CAS.

Diarra moet behalve de boete van 10 miljoen euro ook nog 110.000 euro proceskosten aan het CAS betalen en zijn bij Lokomotiv Moskou verdiende salaris komt ook nog eens op het geldbedrag dat hij moet afstaan.

EK

De 33-voudig Frans international zat na zijn vertrek uit Rusland ruim een jaar zonder club, mede doordat Lokomotiv Moskou een transfer tegenhield. Vorige zomer legde Olympique Marseille Diarra vast en hij groeide snel uit tot een vaste waarde. Hij werd onlangs zelfs geselecteerd voor het EK in eigen land.

Op Twitter bedankt Diarra iedereen voor de steun en stelt hij dat het boek voor hem nu gesloten is.