Tottenham Hotspur heeft zaterdag laten weten dat het de Champions League-wedstrijden komend seizoen op Wembley zal afwerken.

De Londense club zocht een tijdelijk onderkomen omdat er vlak naast het huidige White Hart Lane een nieuw stadion wordt gebouwd.

Er werd tevens bevestigd dat in het seizoen 2017/2018 alle thuiswedstrijden op Wembley zal spelen. Het stadion biedt plaats aan 90.000 toeschouwers.

Het nieuwe stadion van de Spurs, dat een capaciteit krijgt van 61.000 toeschouwers, moet voor het seizoen 2018/2019 klaar zijn.

"Dit betekent dat we veel potentiële seizoenkaarthouders tegemoet kunnen komen", aldus voorzitter Daniel Levy. "Op de wachtlijst staan meer dan 50.000 mensen, dus dat is een geweldige kans om meer supporters bij de Champions League-wedstrijden te laten zijn."

"Het is ook belangrijk dat we in Londen blijven spelen. Dat was ook de wens van de supporters. Ik wil ze bedanken voor hun geduld richting dit nieuws."

Tottenham eindigde afgelopen seizoen achter Leicester City en Arsenal als derde in de Premier League. Daardoor bemachtigde de ploeg van trainer Mauricio Pochettino een Champions League-ticket.