Real Madrid treedt zaterdagavond in de Champions League-finale tegen Atletico Madrid met Cristiano Ronaldo in de basiself aan. De Portugees is helemaal fit.

In Milaan gaat Real op jacht naar de elfde eindzege in het miljoenenbal. In de halve eindstrijd moest Ronaldo beide duels met Manchester City nog missen.

"Hij is honderd procent fit. Voor de wedstrijden tegen Manchester City had hij een probleempje, maar nu is het compleet anders. Hij is in orde", bevestigde trainer Zinedine Zidane in aanloop naar de finale.

De Fransman verwacht een zware wedstrijd. "Niemand pakt ons deze finaleplaats in ieder geval nog af. Het is nu aan onszelf om de zege te pakken en we hebben er erg veel zin in. We moeten er vol voor gaan, het wordt zwaar."

Het laatste duel van Real Madrid dateert van twee weken geleden, toen Deportivo La Coruña met 2-0 werd verslagen. Desondanks liep de 'Koninklijke' de Spaanse titel mis.

"De spelers willen graag spelen na veertien dagen van voorbereiding. Het is zaterdagavond belangrijk om in eerste instantie goed te verdedigen en vervolgens in de aanval toe te slaan", aldus de 43-jarige Zidane.

Vijf dingen die u moet weten over de Champions League-finale:

Vijf dingen die u moet weten over de Champions League finale
Vijf dingen die u moet weten over de Champions League finale

Simeone

Trainer Diego Simeone van Atletico hoopt na jaren van hard werk bij de club de kroon op het werk te zetten. "De club en de spelers zijn er in de voorgaande vierenhalf jaar steeds in geslaagd om zich te verbeteren", constateerde hij.

"Er zijn misschien wel tien andere spelers ten opzichte van de vorige finale en juist dat is in mijn ogen het meest waardevol. We werken om te blijven groeien, verbeteren en aandringen."

Simeone (46) gelooft er heilig in dat zijn werkwijze de juiste is. "Net als alles in het leven ontstaan er op lange termijn kansen voor degenen die daar voor gaan. In de finale zou niets me gelukkiger maken dan winst."

Real en Atletico troffen elkaar in 2014 ook al in de eindstrijd. Toen leidde Atletico tot de laatste minuut met 1-0, waarna Sergio Ramos alsnog gelijkmaakte. In de verlenging won Real vervolgens met 4-1.

De finale van zaterdag begint om 20.45 uur in Milaan en staat onder leiding van scheidsrechter Mark Clattenburg.

De Champions League-finale wordt zaterdag vanaf 20.00 uur (aftrap 20.45 uur) uitgezonden op NU.nl en SBS6. Wil je een melding op je telefoon ontvangen zodra de opstellingen bekend zijn? Klik dan onder dit artikel op de filter Champions League Alert en kies voor de optie mijn nieuws + pushbericht.