Het Nederlands elftal treedt vrijdagavond met de verwachte elf namen aan in het oefenduel met Ierland in Dublin.

Dat betekent dat er basisplaatsen zijn voor onder anderen Virgil van Dijk, Kevin Strootman en Memphis.

Van Dijk vervangt de geblesseerde Daley Blind, die kampt met een kuitkwetsuur. De speler van Southampton vormt samen met Joël Veltman, Jeffrey Bruma en Jetro Willems de verdediging van Oranje.

Kevin Strootman is bij afwezigheid van Blind de aanvoerder. De middenvelder maakt zijn rentree bij de nationale ploeg, na een periode van twee jaar met veel blessureleed. Riechedly Bazoer en Georginio Wijnaldum completeren het middenveld.

Memphis, die dit seizoen bij Manchester United weinig speeltijd krijgt, staat samen met Quincy Promes en Vincent Janssen in de aanval. Laatstgenoemde krijgt van bondscoach Danny Blind de voorkeur boven Luuk de Jong en Bas Dost.

Livestream Oefeninterland Ierland-Nederland

Livestream Oefeninterland Ierland-Nederland
Livestream Oefeninterland Ierland-Nederland

De vriendschappelijke wedstrijd tussen Ierland en Nederland begint om 20.45 uur en staat onder leiding van de Portugese scheidsrechter Artur Soares Dias.

Opstelling Ierland: Randolph; Coleman, O'Shea, Whelan, Long, Duffy, Walters, Arter, Brady, Quinn en McGoldrick

Opstelling Nederland: Cillessen; Veltman, Bruma, Van Dijk, Willems, Bazoer, Wijnaldum, Strootman, Promes, Janssen, Depay.

Ierland tegen Nederland wordt vrijdagavond live uitgezonden op SBS6 en NU.nl. De voorbeschouwing begint om 20.00 uur en de aftrap is om 20.45 uur.