Algemeen directeur Toon Gerbrands heeft zijn contract bij PSV met vier jaar verlengd tot de zomer van 2022. 

"Voor mij zelf betekent dit dat ik mijn commitment aan PSV afgeef. Ik ga mij met iedereen binnen de organisatie inzetten om de komende jaren prijzen te blijven winnen", zegt Gerbrands vrijdag bij de bekendmaking van het nieuws op de website van de Eindhovense club.

De 58-jarige Gerbrands is sinds de zomer van 2014 werkzaam bij PSV, dat de afgelopen twee seizoenen landskampioen werd. Van 2002 tot 2014 was hij algemeen directeur bij AZ, waarmee hij in 2009 de titel pakte.

Met het verlengen van de verbintenis van Gerbrands lijkt de continuïteit bij de leiding van PSV gewaarbord. De afgelopen maanden werden trainer Phillip Cocu (tot medio 2019) en technisch manager Marcel Brands (tot medio 2020) langer vastgelegd.

Leidinggeven

"Deze actie past binnen de visie van de raad van commissarissen om het fundament van PSV voor de komende jaren te verstevigen", zegt president commissaris Jan Albers. "Net als de nieuwe afspraken met Philips en het aantrekken van energiedirect.nl als hoofdsponsor."

PSV en Gerbrands kwamen enkele weken geleden al tot overeenstemming. PSV stond op dat moment tweede in de Eredivisie, maar greep op de laatste speeldag alsnog de titel.

"Het feit dat we reeds een week vóór de laatste speelronde een akkoord bereikten met Toon bewijst dat we als rvc verder kijken dan de actuele stand op de ranglijst", vindt Albers. 

"Het gaat ons om de manier van leidinggeven. Wij denken dat PSV onder bewind van Gerbrands op de juiste manier het hoogste nastreeft."

Kleinere directie

PSV heeft ook besloten dat de directie wordt teruggebracht van vier naar drie personen, omdat dat zou leiden tot "een hoger rendement en slagvaardigheid binnen de organisatie". 

Peter Rovers vetrekt uit de directie, zodat hij zich meer kan focussen op het behalen van commerciële resultaten. De directie bestaat nu uit Gerbrands, Brands en Peter Fossen.