Heracles Almelo neemt Robin Pröpper transfervrij over van De Graafschap. De 22-jarige centrale verdediger tekent in Almelo een contract voor drie jaar.

Pröpper kwam de afgelopen vier seizoenen uit voor De Graafschap en speelde meer dan honderd officiële wedstrijden in het shirt van de Doetinchemmers.

Met De Graafschap verloor Pröpper vorige week in de finale van de play-offs om promotie/degradatie van Go Ahead Eagles. Door de situatie rond FC Twente is het nog niet zeker of de 'Superboeren' volgend seizoen in de Jupiler League moeten spelen.

Pröpper is blij met zijn transfer naar Heracles Almelo. "Met deze stap hoop ik mezelf verder te ontwikkelen en opnieuw mooie jaren te beleven. Heracles Almelo heeft de afgelopen jaren goede stappen gemaakt. Deze lijn wil ik met de club voortzetten, al direct volgend seizoen. Ik heb er zin in."

Europa League

Heracles Almelo verzekerde zich zondag ten koste van FC Utrecht voor de eerste keer in de clubhistorie van Europees voetbal. De ploeg van trainer John Stegeman neemt binnenkort deel aan de derde voorronde van de Europa League.

Pröpper is de derde versterking voor Heracles Almelo. Eerder legde de nummer zes van de Eredivisie al de aanvallers Brandley Kuwas en Daryl van Mieghem vast. Zij komen allebei over van Excelsior. Pröpper moet achterin de concurrentie aangaan met onder anderen Mike te Wierik.