Ajax-aanvoerder Davy Klaassen vindt het een goede zet dat Peter Bosz de nieuwe trainer van de Amsterdamse club is.

"Ik denk dat het een goede keus is", zegt Klaassen donderdag in De Telegraaf over de 52-jarige Bosz, die dinsdag door Ajax werd aangesteld als de opvolger van Frank de Boer.

"Hij heeft laten zien aanvallend, dominant en attractief voetbal te spelen. Zijn idee is om het publiek te vermaken. Hij is dus een trainer die bij Ajax past."

"Jordi Cruijff heeft hem ook niet voor niets naar Maccabi Tel Aviv gehaald. De visie van Bosz komt overeen met die van Cruijff, dus dat zit wel goed."

Gevoelig

Omdat Bosz als speler en als technisch manager een verleden heeft bij Feyenoord, ligt de aanstelling van de voormalig middenvelder gevoelig bij een deel van de Ajax-aanhang. Klaassen verwacht niet dat dat grote problemen op zal leveren.

"Mijn broer is een grote Feyenoord-fan, dus ik ken de gevoeligheden wel. De achtergrond van Bosz is misschien in het begin voor een paar fans van Ajax lastig. Maar als de trainer goed presteert, stappen ze daar wel overheen."

Bosz, die op zijn eerste werkdag op 27 juni zal worden gepresenteerd in Amsterdam, heeft voor drie jaar getekend bij Ajax. Hij neemt zijn assistent Hendrie Krüzen mee naar de Arena.