Paul Bosvelt, assistent-bondscoach van Fred Grim bij Jong Oranje, is in de nacht van maandag op dinsdag gearresteerd door de politie.

Volgens De Stentor wordt de 46-jarige Bosvelt ervan verdacht met een 47-jarige vriend voor de deur van St. Tropez in Deventer beveiligers of medewerkers van de uitgaansgelegenheid te hebben mishandeld.

De oud-speler van Go Ahead, die ook actief was voor Feyenoord, FC Twente, sc Heerenveen en Manchester City zat lang vast, maar is woensdagavond weer vrijgelaten.

Op het moment van de arrestatie was in St. Tropez een feest gaande met daarbij spelers, bestuursleden en sponsors van Go Ahead Eagles, dat maandagavond in het centrum van de stad werd gehuldigd vanwege de promotie naar de eredivisie. Zowel Bosvelt als de vriend zou zijn aangehouden.

"Erg vervelend dat het gebeurd is'', zegt Go Ahead Eagles-voorzitter Edwin Lugt woensdag tegen De Stentor. ''Ik heb gehoord dat het incident heeft plaatsgevonden, al ken ik de details niet.'' 

Tijdstip

Bosvelt speelde van 1989 tot 1994 voor Go Ahead. Bovendien was de 24-voudig Oranje-international van 2009 tot 2012 assistent-trainer bij de club uit Deventer.

''Paul is ook heel regelmatig in de businessclub aanwezig. Ik kan me niet voorstellen dat hem de toegang tot het feest is geweigerd, omdat hij niet uitgenodigd zou zijn. Wat ik begrijp ging het om het tijdstip waarop ze naar binnen wilden.''

De politie zegt tegen de krant "vanwege privacy-redenen" niet op de identiteit van de verdachten van de vechtpartij in te kunnen gaan. De KNVB laat aan NU.nl weten dat het onderzoek nog loopt en doet voorlopig geen verdere mededelingen.