José Mourinho zou een persoonlijk akkoord bereikt hebben met Manchester United over de opvolging van de maandag ontslagen Louis van Gaal.

Volgens verschillende Engelse media is de aanstelling van de Portugees slechts een kwestie van tijd en hoeft er alleen nog overeenstemming bereikt te worden over portretrechten.

Woensdag zouden de onderhandelingen tussen vicevoorzitter Ed Woodward en Mourinho's zaakwaarnemer Jorge Mendes daarover hervat worden, waarna de 53-jarige oefenmeester gepresenteerd kan worden op Old Trafford.

Over de duur van de verbintenis en het salaris van Mourinho zou wel al een akkoord bereikt zijn. Alleen geschillen over sponsorcontracten en portretrechten staan een definitieve samenwerking nog in de weg.

Maandag moest Van Gaal het veld ruimen in Manchester, twee dagen nadat hij de FA Cup veroverde door na verlenging met 2-1 van Crystal Palace te winnen op Wembley.

Onder leiding van de Nederlander slaagde United er niet in om mee te strijden om de Engelse titel. In zijn eerste seizoen werd Van Gaal vierde, om de competitie vorige week als vijfde af te sluiten. In Europa werden de 'Red Devils' dit seizoen vroegtijdig uitgeschakeld in de Champions League en Europa League.

Leermeester

Mourinho werd in december op straat gezet door Chelsea, waar hij werd opgevolgd door interim-manager Guus Hiddink. De Portugees kende een belabberde seizoensstart, nadat hij vorig jaar nog landskampioen werd met de 'Blues'.

De Portugees begon zijn trainerscarrière als assistent bij FC Barcelona, waar hij onder meer werkte onder leermeester Van Gaal. Later zwaaide Mourinho de scepter bij onder meer FC Porto, Internazionale en Real Madrid.