Les Reed, technisch directeur van Southampton, heeft een goed gevoel bij de gesprekken over een nieuwe verbintenis met manager Ronald Koeman.

De Nederlandse oefenmeester beschikt in het St. Mary's Stadium over een contract dat medio volgend jaar afloopt, maar voerde al meerdere gesprekken met de clubleiding over een langer verblijf bij de 'Saints'.

Koeman leidde Southampton dit seizoen naar de zesde positie in de Premier League, de hoogste klassering ooit in de clubgeschiedenis, en plaatste zich daarmee voor het eerst in de historie voor de groepsfase van de Europa League.

Ondanks de contractonderhandelingen zou Koeman ook in beeld zijn om Roberto Martinez op te volgen bij het kapitaalkrachtigere Everton. "Alles verloopt erg positief op het moment", verzekert Reed op de clubsite echter over de onderhandelingen met de Nederlander.

"Gesprekken over de toekomst vinden constant plaats. Ronald heeft zelf onlangs ook al aangegeven dat hij met ons om de tafel heeft gezeten om over het vijfjarenplan te praten."

Ambities

"Als je niet op één lijn zit over de koers die de club moet varen, dan heeft het ook geen zin om contractonderhandelingen te voeren over financiële mogelijkheden en salaris", stelt Reed.

Volgens de bestuurder staat bijna niets een akkoord meer in de weg. "Als Ronald zich voor een langere tijd aan de club wil binden, is het belangrijker dat we dezelfde ambities delen en dezelfde doelen proberen te bereiken."

"We zijn nu op een punt beland waar we het al over de details van het contract hebben en er zaakwaarnemers en advocaten bij betrokken worden. Alles verloopt dus gestaag."

Stap vooruit

Onlangs verlengde Southampton de contracten van onder anderen de sterkhouders Virgil van Dijk en Fraser Forster. Dat is voor Koeman een extra bevestiging dat de club met hem wil bouwen aan een team, meent Reed.

"Ronald en ik voeren al langer gesprekken over het bouwen aan een elftal richting de transferperiode. Met de contractverlengingen van onze spelers houden we het geraamte van het team in stand en blijven we groeien. Dat is ook weer een grote stap vooruit."

Southampton nam Koeman in de zomer van 2014 over van Feyenoord om de naar Tottenham Hotspur vertrokken Mauricio Pochettino op te volgen. De geboren Noord-Hollander werkte eerder voor AZ, Valencia, PSV, Benfica, Ajax, Vitesse en Barcelona B.

Bekijk de eindstand in de Premier League