Atletico Madrid hoopt zaterdag ten koste van Real Madrid voor de eerste keer de Champions League te veroveren. Antoine Griezmann wil daarmee een kroon zetten op zijn naar eigen zeggen "geweldige seizoen". 

"Ik blaak van het zelfvertrouwen, het zou mooi zijn als ik weer kan scoren. Het zou een droom zijn die uitkomt als ik de beker omhoog mag houden", aldus de 25-jarige Fransman in aanloop naar de finale van zaterdag in Milaan. 

Griezmann kwam dit seizoen 22 keer tot scoren in de Primera Division en maakte daarnaast zeven doelpunten in de Champions League.

De vleugelaanvaller scoorde onder meer twee keer in de kwartfinale tegen FC Barcelona en maakte ook het cruciale uitdoelpunt in de halve finale tegen Bayern München.

Video: De weg van Atletico Madrid naar de finale

Focus

Atletico hoopt zich tegen Real te revancheren voor de Champions League-finale van 2014, toen de 'Koninklijke' na verlenging met 4-1 te sterk was voor de ploeg van Diego Simeone. 

"We vormen een hechte groep en gaan voor elkaar door het vuur, maar tegen Real beginnen we weer op nul. We zullen elke seconde gefocust zijn en alles doen om te winnen", aldus Griezmann.

De Champions League-finale wordt zaterdag vanaf 20.00 uur (aftrap 20.45 uur) uitgezonden op NU.nl en SBS6. Wil je een melding op je telefoon ontvangen zodra de opstellingen bekend zijn? Klik dan onder dit artikel op de filter Champions League Alert en kies voor de optie mijn nieuws + pushbericht.