Bondscoach Vicente del Bosque van titelverdediger Spanje stelt het bereiken van de halve finale als doel op het EK, dat over ruim twee weken begint.

"Misschien beschouwen sommige mensen ons toernooi als mislukt als we het EK niet winnen, maar ik zou gelukkig zijn met de halve eindstrijd", vertelt Del Bosque aan het radioprogramma El partido de las 12.

Del Bosque kreeg vorige week de nodige kritiek na het passeren van Fernando Torres in de voorlopige selectie. De spits van Atletico Madrid is de afgelopen maanden in vorm.

"In de afgelopen acht jaar is er weinig gediscussieerd over mijn selectiebeleid. Nu wordt er wel over gesproken. Wij denken dat dit de best mogelijke groep is."

Aritz Aduriz van Athletic de Bilbao en Alvaro Morata van Juventus zijn de enige twee spitsen in de 25-koppige voorselectie. "Ik heb veel vertrouwen in Morata en om de cijfers van Aduriz kan niemand heen", aldus Del Bosque.

Groepsfase

In de groepsfase treedt Spanje aan tegen Tsjechië (13 juni), Turkije (17 juni) en Kroatië (21 juni). De nummer één en twee van de poule kwalificeren zich rechtstreeks voor de knock-outfase.

Spanje oefent in de aanloop naar het EK drie keer, tegen Bosnië-Herzegovina (29 mei), Zuid-Korea (1 juni) en Georgië (7 juni).

'La Seleccion' won het EK in 1964, 2008 en 2012.