Daley Blind heeft bewondering voor de manier waarop Louis van Gaal zich de afgelopen periode manifesteerde bij Manchester United.

"Het is niet makkelijk als een trainer al 82 keer is ontslagen, maar ik vind het knap dat hij ons altijd in de luwte hield, doordat hij de klappen opving", laat de 26-jarige international weten in gesprek met het AD.

Blind was medio 2014 een van de eerste aankopen van de maandag ontslagen Van Gaal. "Ik heb altijd goed met Van Gaal samengewerkt", benadrukt de oud-Ajacied, die in het komende seizoen waarschijnlijk te maken krijgt met José Mourinho als manager op Old Trafford.

"Als het waar is dat Mourinho komt, dan is dat ook een trainer die veel heeft bereikt."

Blind bereidt zich momenteel met de andere spelers van het Nederlands elftal in Portugal voor op een reeks van drie oefenduels.

Memphis

Ook Memphis is momenteel in Lagos met het Nederlands elftal. De 21-jarige vleugelspeler van United zit niet heel erg in over het ontslag van Van Gaal.

"Zo gaan dingen in de voetballerij, in het leven. Het is leerzaam en daar word je beter van", aldus Memphis, die dit seizoen regelmatig op de bank werd gezet, tegen De Telegraaf

De 23-voudig international van Oranje, die na afloop van het vorige seizoen PSV verruilde voor Manchester United, vreest niet voor zijn toekomst nu Van Gaal geen trainer meer is. 

"Ik zou niet weten waarom. Ik ben blij om daar te zijn en de directie is blij dat er ik ben", aldus Memphis tegen de NOS. "Voor mij is Oranje een mooie kans om na veel wedstrijden op de bank weer wedstrijden te spelen. Ik wil weer laten zien dat ik goed kan voetballen."

Danny Blind

Bondscoach Danny Blind zal op korte termijn contact opnemen met Van Gaal, de man onder wie hij tussen 2012 en 2014 fungeerde als assistent-bondscoach.

"Ik denk dat dit ontslag hem zwaar valt. Van Gaal is bezeten van het vak en een man van zijn woord", vertelt de bondscoach aan de NOS.

"Als hij zich ergens voor inzet en contractueel bindt, dan wil hij dat zo goed mogelijk doen en ook afmaken."