Gregory van der Wiel heeft na zijn vertrek bij Paris Saint-Germain uitgehaald naar Laurent Blanc, de trainer van de Franse kampioen en bekerwinnaar.

Het aflopende contract van de voormalig Ajacied werd niet verlengd door de club uit Parijs, waardoor hij transfervrij op zoek kan naar een nieuwe club.

De 28-jarige Van der Wiel was bij PSG geen vaste keus. Volgens de rechtsback had hij daar vooral moeite mee door de houding van trainer Blanc.

"We communiceerden totaal niet. Volgens mij houdt hij er niet van om met zijn spelers te praten", aldus Van der Wiel tegen Eurosport. "Hij heeft me nooit uitgelegd waarom ik tweede of derde keus was. Dan had ik hem misschien begrepen."

Met name in het laatste seizoen kon Van der Wiel niet rekenen op een basisplaats. Hij speelde zeventien competitiewedstrijden. Daarnaast raakte de 46-voudig Oranje-international zijn plaats in het Nederlands elftal kwijt.

Vertrouwen

Van der Wiel heeft naar eigen zeggen altijd zijn best gedaan om zich in de ploeg te knokken, maar hij moest onder Blanc zijn concurrenten Serge Aurier en Marquinhos voor zich dulden.

"Ik heb altijd mijn best gedaan om een basisplaats te veroveren. Als dat niet lukt is dat niet erg, maar het was een teken dat er geen vertrouwen in me was", doelt Van der Wiel op zijn status bij PSG. "Ik was heel teleurgesteld en had het moeilijk, omdat ik de kwaliteiten heb om in de Champions League te spelen."

Van der Wiel verliet Ajax in 2012 voor PSG. De rechtsback werd in zijn vier seizoenen bij de Parijzenaars telkens kampioen.