Engeland moet het vrijdag in de oefenwedstrijd tegen Australië stellen zonder Jamie Vardy. De spits ontbreekt in de vriendschappelijke interland omdat hij woensdag in het huwelijksbootje stapt.

De 29-jarige Vardy zou aanvankelijk in juni trouwen, maar verplaatste zijn huwelijk naar eind mei met het oog op het Europees kampioenschap in Frankrijk.

Bondscoach Roy Hodgson gunt de topschutter, die afgelopen seizoen 24 keer doel trof in de Premier League voor de verrassende kampioen Leicester City, daarom een vrije dag tijdens de EK-voorbereiding van Engeland.

"De bondscoach heeft me woensdag vrij gegeven, maar daarna meld ik me gewoon weer voor de training", bevestigt Vardy tegen de BBC. Desondanks is de 29-jarige aanvaller vrijdag niet van de partij in het Stadium of Light.

Hodgson verklaart dat de afwezigheid geen gevolgen heeft voor de positie van Vardy bij de 'Three Lions'. "Die staat niet ter discussie en hierdoor kunnen we ook naar wat andere spelers kijken."

Winnende goal

Zondag was Vardy nog verantwoordelijk voor de winnende goal namens Engeland in de oefeninterland tegen Turkije. De spits zorgde in de slotfase voor de beslissende 2-1 in het Etihad Stadium van Manchester.

Nadat Engeland woensdag in Sunderland aantreedt Australië, wordt er in de aanloop naar het EK op 2 juni ook nog een oefenduel met Portugal afgewerkt op Wembley.

Uiterlijk 31 mei moet Hodgson nog drie spelers af laten vallen voor zijn definitieve 23-koppige selectie voor de titelstrijd in Frankrijk, waar Engeland in groep B is gekoppeld aan Rusland, Wales en Slowakije.