Bij scheidend trainer Jürgen Streppel was zondag de opluchting groot nadat Willem II zich ten koste van NAC Breda had verzekerd van een langer verblijf in de Eredivisie. 

"Als je ziet wat hier de afgelopen vijf jaar allemaal is gebeurd, dan is het heerlijk om op deze manier af te sluiten", zei Streppel voor de camera van FOX Sports.

Willem II won in eigen huis met 3-1 van de aartsrivaal en maakte zo de 2-1 nederlaag van donderdag in het heenduel goed. De Tilburgers kwamen in de slotfase nog wel heel goed weg toen Kevin Brands van dichtbij de bal naast het doel van Kostas Lamprou tikte.

"Na de 3-0 was ik heel blij, maar het werd al snel weer spannend. Ik moet mijn ploeg een groot compliment maken. Er werd ons weleens verweten dat we geen ballen hebben, maar vandaag hebben we het tegendeel bewezen", aldus Streppel.

"We hebben voor elke meter gevochten. Voetballend waren we de betere ploeg en dat wisten we van tevoren. Het voetbal wint echter niet altijd. Ik ben heel erg gelukkig en blij dat deze mooie club in de Eredivisie mag blijven."

FC Twente

Willem II was bij een nederlaag vermoedelijk ook niet gedegradeerd, omdat FC Twente door de licentiecommisie van de KNVB wellicht wordt teruggezet naar de Jupiler League. Mocht het beroep van de Tukkers niets uithalen, dan neemt De Graafschap, dat zondag de finale van de nacompetitie verloor van Go Ahead Eagles, de plek in van FC Twente.

"Waar zijn we in godsnaam mee bezig?", vroeg Streppel zich af. "Alsjeblieft zeg, een dag voor de wedstrijd in Breda kwam dat nieuws naar buiten. We stonden toen op het trainingsveld. Het was een absurde dag. De jongens waren blij, maar ook teleurgesteld en boos. Maar goed, we hebben het gered."