Josep Guardiola nam zaterdag na drie succesvolle jaren met bekerwinst afscheid van Bayern München. Dat was een emotioneel moment voor de Spaanse oefenmeester, die komend seizoen de scepter zwaait bij Manchester City.

Na afloop van de gewonnen bekerfinale, waarin 'Der Rekordmeister' na penalty's aan het langste eind trok tegen Borussia Dortmund, sloeg Guardiola de handen voor het gezicht en stonden de tranen in zijn ogen.

"Ik ben ontzettend tevreden over dit einde", sprak de emotionele Spanjaard na afloop in het Olympiastadion van Berlijn. "Daar wil ik heel veel mensen voor bedanken."

In drie seizoenen legde de 45-jarige coach met Bayern drie keer beslag op de landstitel, twee keer op de DFB Pokal, één keer op de wereldbeker voor clubs en één keer op de Europese Super Cup.

"Maar titels zijn voor mij alleen maar cijfers", aldus Guardiola, die meer waarde hecht aan het gevoel dat hij overhoudt aan drie jaar in Beieren. "Het zijn voor mij drie voortreffelijke jaren geweest in München. Ik ga deze geweldige spelers missen."

Guardiola heeft dan ook geen moment spijt gehad dat hij inging op het aanbod van Bayern. "Het is een goede beslissing geweest om hier te tekenen en naartoe te komen. Niet alleen naar Bayern München, maar ook zeker naar Duitsland."

Genieten

Dat zijn Bayern na 120 minuten nog niet gescoord had en een penaltyserie nodig had om Dortmund te verslaan, deed niets af aan de feestvreugde bij Guardiola. "We moeten de wedstrijd niet doodanalyseren, maar genieten van het moment."

Vanaf komend seizoen staat de voormalige trainer van FC Barcelona voor de groep bij Manchester City, waar hij de opvolger wordt van de Chileen Manuel Pellegrini.