Louis van Gaal zou ondanks het veroveren van zijn eerste prijs als manager van Manchester United plaats moeten maken voor José Mourinho.

De Portugees zou een dezer dagen aangekondigd moeten worden als nieuwe manager van de 'Red Devils', melden de BBC en The Telegraph zaterdag na de gewonnen finale van de FA Cup tegen Crystal Palace (2-1 na verlenging).

Volgens de Engelse media zouden United en Mourinho eerder deze week al een principe-akkoord bereikt hebben.

Op zijn persconferentie na de gewonnen bekerfinale weigerde Van Gaal in te gaan op zijn mogelijke vertrek. "Ik ben hier om de beker te laten zien en ik bespreek mijn toekomst niet met mijn vrienden van de media, die me zes maanden geleden al ontslagen hebben."

"Welke andere coach kan wat ik heb gedaan? Ik wil het helemaal niet over een vertrek hebben", zei de voormalig bondscoach van Oranje over de vermeende aanstelling van Mourinho.

Champions League

Van Gaal is er in twee seizoenen met United niet in geslaagd om mee te strijden om de Engelse landstitel en staat door de matige prestaties en het veel bekritiseerde spel al langer onder druk. De Nederlander beschikt nog over een contract tot medio 2017 op Old Trafford.

Manchester United eindigde dit seizoen op de vijfde plaats in de Premier League en komt daardoor komend seizoen niet uit in de Champions League.

Mourinho zit zonder club sinds hij in december plaats moest maken voor interim-manager Guus Hiddink bij Chelsea. De Portugees leidde de 'Blues' vorig jaar nog naar de landstitel, maar kende dit seizoen een uitermate belabberde start in de Premier League.

De Portugees was tussen 1997 en 2000 nog werkzaam als assistent van Van Gaal bij FC Barcelona.