Erwin van de Looi gaat aan de slag als trainer van Willem II. De huidige coach van FC Groningen wordt de opvolger van Jurgen Streppel, die naar sc Heerenveen verkast.

De 44-jarige Van de Looi tekent waarschijnlijk maandag een contract bij de Tilburgse club, zo meldt het Brabants Dagblad.

Willem II strijdt zondag nog met NAC Breda in de play-offs voor een plek in de Eredivisie, maar de uitkomst van dat duel heeft geen invloed op de beslissing van Van de Looi.

De oud-verdediger maakte in januari bekend na drie seizoenen te vertrekken bij FC Groningen. Hij leidde de Groningers dit seizoen naar de zevende plek, maar werd met zijn ploeg in de eerste ronde van de play-offs om Europees voetbal uitgeschakeld.

Van de Looi begon in 2013 als hoofdtrainer bij FC Groningen en vorig seizoen pakte Groningen onder zijn leiding de KNVB-beker, de enige prijs die de club ooit won.

Van de Looi is al veertien jaar werkzaam bij FC Groningen. Hij speelde van 2000 tot medio 2002 in het eerste elftal en was ook werkzaam in de jeugdopleiding. Daarna was hij trainer van de A1 en Jong FC Groningen, waarna hij assistent-trainer werd bij het eerste elftal.

In 2013 was hij de opvolger van Robert Maaskant, wiens contract niet werd verlengd.

Streppel

Streppel staat al vijf jaar aan het roer bij Willem II en vertrekt na dit seizoen naar sc Heerenveen. Willem II speelt zondag om 16,45 uur in eigen stadion de return in de finale van de play-offs om promotie/degradatie tegen NAC. De eerste wedstrijd wonnen de Bredanaars met 2-1.