Anass Achahbar verruilt Feyenoord na dit seizoen voor PEC Zwolle. De aanvaller tekent een vierjarig contract bij de club uit Overijssel.

De 22-jarige Achahbar had nog een verbintenis voor één seizoen bij Feyenoord. Beide clubs doen geen mededelingen over een eventuele transfersom.

De jeugdinternational kwam dit seizoen nauwelijks in actie voor de ploeg van Giovanni van Bronckhorst. De spits speelde maar in zeven competitieduels mee en was daarin twee keer trefzeker.

Achahbar is zeer blij met zijn overgang. "Na positieve gesprekken met technisch directeur Gerard Nijkamp en trainer Ron Jans was de keuze om voor PEC Zwolle te kiezen snel gemaakt", zegt hij op de site van PEC.

"Voor mijn persoonlijke ontwikkeling is het de komende periode belangrijk zoveel mogelijk minuten te maken. De voetbalfilosofie van deze club spreekt mij daarbij al jaren aan, dus ik ben blij hier vanaf komend seizoen onderdeel van uit te maken."

Vijf seizoenen

Achahbar doorliep de jeugdopleiding bij Feyenoord en debuteerde op 28 augustus 2011 tegen sc Heerenveen.

In vijf seizoenen speelde Achahbar 35 competitiewedstrijden voor de Rotterdammers, waarin hij zeven doelpunten wist te maken. In het seizoen 2013-2014 verhuurde Feyenoord de aanvaller aan het Duitse Arminia Bielefeld.