Tonny Vilhena vindt het jammer dat de onderhandelingen met Feyenoord om zijn aflopende contract te verlengen op niets zijn uitgelopen. De middenvelder is teleurgesteld over de houding van de club.

De 21-jarige Vilhena vertrekt door de mislukte onderhandelingen transfervrij uit De Kuip. Dat hij een extreem hoog salaris vroeg spreekt Vilhena tegen.

"Het enige dat ik heb gevraagd is een salaris dat de meeste andere basisspelers bij de club ook krijgen. Feyenoord was daartoe niet bereid. Oké, dan niet", zegt hij tegen Voetbal International.

"Ik hoor en lees ook dat ik word neergezet als een geldwolf, maar wie de salarissen bij Feyenoord kent, weet dat ik dat niet ben. Ik hoef geen miljoenen te verdienen, maar moet ik dan wel minder krijgen dan andere jongens? Het is gewoon een vorm van waardering. Als Feyenoord mij dat niet wil geven, nou, dan kijk ik verder."

Volgens Vilhena was het in tegenstelling tot eerdere berichtgeving voor hem geen uitgemaakte zaak dat hij zou vertrekken bij Feyenoord.

"Ik ben niet voor niets met de club in gesprek gegaan. Iedereen kent mijn thuissituatie, dus langer bij de club was voor mij een serieuze optie, ook al doordat Feyenoord mijn club is en blijft."

Van Bronckhorst

Vilhena houdt ondanks de gang van zaken een goed gevoel over aan zijn tijd bij Feyenoord. "Ik gun de club het beste en zal trainer Giovanni van Bronckhorst missen. Hem ben ik dankbaar voor het vertrouwen wat hij mij heeft gegeven. Ik kan met iedereen goed opschieten, behalve misschien met één persoon."

Onder meer AC Milan en Internazionale zouden in de markt zijn door Vilhena. "Ik ben ervan overtuigd dat ik bij een mooie club terecht kom waar ik me verder kan ontwikkelen", aldus de middenvelder.

Vilhena is door bondscoach Danny Blind opgenomen in de selectie van Oranje voor de oefenduels met EK-gangers Ierland (27 mei), Polen (1 juni) en Oostenrijk (4 juni).